Jelentkezés a 2014 őszi félévre


A MŰSZAKI KISKOMPLEXRŐL ÁLTALÁBAN:
Egy féléves kurzus, mely a következő két, egymással összefüggő tervezési tantárgyat, a nagyjából engedélyezési terv szinten kidolgozott Komplex 1 és az azt követő kiviteli terv szinten kidolgozott Komplex 2 feladatot készíti elő, de attól független tervezési feladatból áll, mely egy intenzív, szövetszerű beépítés létrehozása, általában különleges, szokatlan helyszínen. Cél: a tervezés, a kreatív forma és téralkotás gyakorlása, hangsúlyozva a munka során felmerülő építészeti és szakági döntéssorozatok fontosságát. A folyamat a szövet (vagy halmaz) tájtervezési, településrendezési léptékű koncepciójának megalkotástól az egyes lakások vázlatterv szintű megtervezéséig tart.

A TÁRGY OKTATÓI:
Makrai Sándor DLA  tárgyfelelős és Dankó Zsófia DLA

IDEI TEMATIKA:
Az idei keresztfélévben Budapest egyik külső kerületében kell tervezni egy „szociális lakásokból álló halmazt”. Az összetett, furcsa helyszín és a speciális lakáskövetelmények (bővíthetőség, a spontán építészet megjelenésének biztosítása, speciális közösségi és magánterek létrehozása) izgalmas tervezési feladatot jelentenek. A kurzus szorosan kapcsolódik a tanszéken folyó kutatáshoz, melynek végeredményeként kiadvány születik. A színvonalas tervek ebben a kiadványban is szerepelni fognak. Az m=1:500-as beépítési modell és a m=1:200-as építészeti tervlapok kidolgozása mellett jut majd idő érdekes szociológiai és építészeti előadásokat meghallgatására is. 

A FELVÉTEL RENDJE:
A jelentkezés portfólió leadásából és csoportos elbeszélgetésből áll.
Jelentkezni a tanszéki titkárságon elhelyezett füzetben lehet. A szabadon választott formátumú portfóliót is itt kell leadni. Határidő: 2014. 06. 05. 11:00
A tárgy oktatói vetítéses tájékoztatót tartanak 2014. 06. 05. 12:00 kor a tanszéki teremben (KII 74), majd ezt követően elbeszélgetnek a felvételre jelentkezőkkel. A felvettek névsorát 2014. 06. 05. 14:00 kor közzéteszik a tanszéki honlapon. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése